19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАНБА се обяви против всякакви форми на реч на омраза след изцепка...

НБА се обяви против всякакви форми на реч на омраза след изцепка на играч на Маями

Майърс Ленърд с обидни реплики срещу евреите по време на игра

НБА не се забави и взе отношение към скандала, в който се забърка баскетболистът на Маями Майърс Ленърд. От лигата обявиха, че осъждат всякакви форми на реч на омраза.

До това се стигна, след като в социалните мрежи се появи видео, в което центърът на „горещите“ използва обидни реплики по адрес на евреите, докато играе Call of Duty, съобщават медиите отвъд океана. Последва и реакция от самия Ленърд, който се извини за казаното чрез пост в социалната мрежа Instagram.

Въпреки извинението на Ленърд, от Маями въобще не са очаровани от станалото. От клуба излязоха с изявление, в която казват, че не толерират подобен език. Според информациите, постъпката на 29-годишния играч поставя под сериозна заплаха бъдещето му в редиците на Хийт.

Със сигурност обаче Майърс Ленърд няма да облече екипа на Маями до края на сезона, тъй като се възстановява от операция на рамото.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани