3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАНБА разследва преминаването на Кауай Ленърд в Клипърс

НБА разследва преминаването на Кауай Ленърд в Клипърс

Познат на семейството на крилото съди легендата Джери Уест и клуба за неполучени над $2 млн.

НБА води разследване, свързано с Лос Анджелис Клипърс и преминаването на Кауай Ленърд в клуба през 2019 г. Според американските медии, близък приятел на семейството на крилото Джони Уилкс съди мениджъра на тима от Ел Ей и една от легендите отвъд океана Джери Уест.

Според обвиненията, Джони Уилкс твърди, че не е получил обещаните му от клуба над $2 млн., след като е помогнал за сделката между Ленърд и “ножиците”. От Лос Анджелис Клипърс излязоха с изявление, в което твърдят, че обвиненията са неоснователни и делото е пълно с неточности, като съдействат на лигата по разследването.

Самият Джери Уест отрича каквото и да било участие в неправомерни действия в ситуацията около привличането на Кауай Ленърд в Клипърс.

НБА проверява дали е имало непреки контакти между двете страни, т.е. чрез посредници. Това е забранено в правилата на лигата. Ако се докаже, че подобно нещо се е случило, то Клипърс могат да бъдат глобени с до $10 млн. и да им бъде отказано да вземат избор в драфта.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани