10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНБАНБА предоставя залите си за изборите за президент на САЩ

НБА предоставя залите си за изборите за президент на САЩ

Това е само една от стъпките в новия план на лигата в борбата за социална справедливост

НБА обяви, че всички зали, използвани от лигата, ще бъдат на разположение по време на президентските избори в САЩ през ноември. Това съобщават медиите отвъд океана.

Според информацията, тази стъпка е една от основните мерки на НБА за увеличаване на активността в борбата за социална справедливост в страната. След бойкот на играчите в знак на протест срещу полицейската бруталност и расовото неравенство, лигата разработи план за действие в три точки.

Освен това, НБА и играчите се съгласиха незабавно да сформират Коалиция за социална справедливост с представители от баскетболисти, треньори и ръководители. Тя ще се съсредоточи върху широк спектър от въпроси, включително увеличаване на достъпа до гласуване, насърчаване на гражданското участие и застъпване за реформа в полицията и правосъдието.

Третият параграф предвижда лигата да взаимодейства със своите информационни партньори, които да показват по-често информационни блокове за изборите по време на мачовете от плейофите.

След преговорите играчите се съгласиха да продължат участието си в плейофите на НБА, като подканиха НБА и собствениците на клубове да използват по-активно ресурсите си за постигане на справедливост в обществото.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани