10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАНБА обсъжда концепцията за турнир по време на сезона

НБА обсъжда концепцията за турнир по време на сезона

Очаква се надпреварата да се проведе за първи път през 2023/2024

В НБА обсъждат концепцията за потенциален турнир, който да се провежда в рамките на сезона. Това съобщава The Athletic.

Според информацията, в него се очаква да участват всичките 30 отбора от лигата. Първите осем ще преминат във втория етап, който ще се състои от един елиминационен кръг. Надпреварата ще завърши с Финална четворка на неутрален терен. Турнирът ще се проведе най-рано през 2023/2024.

Комисарят на НБА Адам Силвър изрази мнението си относно желанието на Кевин Дюрант да бъде трейднат от Бруклин и цялостното въздействие на този въпрос върху лигата.

Това трябва да е двупосочна улица. Отборите осигуряват сигурност и гаранции на играчите, а в замяна очакват те да спазят своята част от сделката. Баскетболистите и представителите на отборите винаги водят тайни разговори, но не ни харесва, когато играчите искат трейдове. Ще осъдим това с Асоциацията на играчите. Нека видим дали има начини за мерки срещу това„, заяви Адам Силвър.

Освен това, НБА одобри ново правило, което засяга фаул при контраатака. Така потърпевшият тим ще изпълнява един наказателен удар и ще има притежание на топката.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани