8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАНБА няма да изисква играчите да бъдaт ваксинирани срещу коронавирус през новия...

НБА няма да изисква играчите да бъдaт ваксинирани срещу коронавирус през новия сезон

Все пак такива препоръки има към всички служители на лигата

НБА няма да изисква от играчите да бъдат ваксинирани срещу коронавирус за новия сезон. Това съобщават американските медии.

Все пак от лигата препоръчват на всички служители да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Освен това, се отправят препоръки за тестване на неваксинираните баскетболисти през определен период от време.

НБА не наложи задължителна ваксинация за играчите през последния сезон, но тя бе такава за всички служители, които работят на по-малко от 5 м. от състезателите и съдиите по време на мачовете. В тази група са включвани треньори, щабове, служители в залите и др.

Въпреки че НБА няма официални правила относно ваксинациите, градовете, в които се намират отборите, могат да налагат свои собствени. В началото на миналия сезон Голдън Стейт, Ню Йорк, Бруклин и Торонто играха в градове с по-строги мерки, въпреки че тези, засягащи Уориърс, Нетс и Никс, бяха отменени още през март.

Баскетболистите на Торонто, както и тези, пътуващи за визита на Раптърс, все още са обект на канадските ограничения. На неваксинираните чужди граждани обикновено е забранено да влизат в страната. Неваксинираните канадски граждани трябва да бъдат подложени на 14-дневна карантина.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани