13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАНБА и WNBA против присъдата на Бритни Гринър

НБА и WNBA против присъдата на Бритни Гринър

Баскетболистката бе осъдена на 9 години затвор в Русия

НБА и женската НБА се обявиха против присъдата на Бритни Гринър. Преди ден стана ясно, че 31-годишната баскетболистка е осъдена в Русия на 9 години затвор, заради трафик и притежание на наркотици.

Двете организации определиха това решение на руския съд като
„несправедливост“. 

„Тази присъда е несправедлива и жалка, но не и неочаквана, защото Бритни Гринър беше задържана неправомерноНадяваме се, че този процес за нейното завръщане в САЩ ще бъде завършен“, се казва в общо извление на комисарите на двете лиги Кати Енгълбърт и Адам Силвър.

Бритни Гринър бе арестувана на 17 февруари на летище „Шереметиево“, след като в багажа й е открито шишенце с масло от канабис. Шампионката в WNBA през 2014 г. с Финикс Меркюри по-късно призна вината си, но заяви, че не е имала намерение да извърши престъпление. По време на преглед лекар от Аризона е предписал на носителката на олимпийско злато със САЩ от Токио през 2021 г. марихуана, вместо традиционните болкоуспокояващи, заради страничните ефекти от последните.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани