22.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориНационал на Чехия скочи на ФИБА

Национал на Чехия скочи на ФИБА

Причината е позволението на играчи да пристигат в "балоните" след мачове от Евролигата

Националът на Чехия Ондреж Балвин отправи остри критики към ФИБА. Центърът не е съгласен с факта, че някои прекарват по една седмицa в т.н. “балони” за евроквалификациите, които от международната централа пожелаха заради коронавируса, а други се присъединяват към тимовете си след мачове в Евролигата.

Проблемът е, че всички трябва да сме в „балоните“ в продължение на една седмица. След това, в последния момент, Полша добавя Матеуш Понитка, който е играл в Евролигата, а Сърбия ще има на пейката си Игор Кокошков. Въпросът е за какво правим „балони“, когато тези момчета могат да пристигнат в последната секунда и така да не се спазват протоколите за COVID-19. Може би те са отрицателни сега, но след два дни могат да бъдат положителни. Ето защо трябваше да сме в „балона“ една седмица, за да избегнем проблеми”, смята Ондреж Балвин.

Всички правила, които ФИБА ​​налага, за да защити играчите, не означават нищо, ако националните отбори могат да викат играчи извън „балона“. Но тук, в „балона“, ако излезете с единия крак навън, автоматично ще бъдете изритани от него„, недоволства още участникът на последното световно в Китай през 2019 г.

От ФИБА пък отговориха така:

Играчите, които се състезават в Eвролигата, се тестват редовно за COVID-19. Те следват определен протокол. Ако имате право да играете мач от Евролигата, това означава, че сте здрав. Освен това, всеки, който влезе в „балона“, веднага се подлага на тестване.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани