9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориНационал на Чехия очарован от атмосферата в Ботевград (видео)

Национал на Чехия очарован от атмосферата в Ботевград (видео)

Мартин Петерка очаква подобно нещо и от публиката в Пардубице в неделя

Националът на Чехия Мартин Петерка похвали атмосферата, създадена от публиката в „Арена Ботевград“ по време на световната квалификация срещу България. Над 3500 зрители видяха как селекцията на Росен Барчовски се наложи над участника на последната Олимпиада със 79:70 в мач от група F на пресявките.

Атмосферата беше страхотна. Толкова е хубаво да чуеш феновете след такава пауза. Имаше и привърженици на Чехия. Надявам се и в неделя да има същата атмосфера, ако не и по-добра„, сподели Мартин Петерка пред медиите в родината си.

Центърът на немския Брауншвайг достигна до дабъл-дабъл в срещата срещу „лъвовете“ на българска земя – 15 точки и 15 борби. Самият Петерка смята, че отборът му има още резерви в играта си.

Играхме в по-къса ротация и може би ни липсваха сили. В крайна сметка се опитахме да направим така, че разликата да не е толкова голяма и да паднем под 10 точки, което успяхме. Определено ще искаме да спечелим с повече от 9 точки у дома“, казва 203-сантиметровият баскетболист.

На 27 февруари (неделя) от 20.00 ч. в Пардубице Чехия ще се изправи срещу България във втория двубой между двата състава от световните квалификации. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани