12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориНационалките ще научат съперниците си за европейските квалификации в петък (видео)

Националките ще научат съперниците си за европейските квалификации в петък (видео)

Жребият ще бъде на 20 август от 12.00 ч.

Националният отбор на България за жени ще разбере съперниците си в квалификациите за следващото европейско след няколко дни. От ФИБА обявиха, че жребият ще бъде на 20 август (петък) от 12.00 ч. българско време.

38 тима ще участват в квалификациите, като преди жребия те са разделени в 8 урни. Представителният ни тим при дамите е в 5-та урна, заедно с Литва, Полша, Германия и Румъния, което значи, че няма как да играе срещу тях.

Отборите от урни 1, 4, 5 и 8 ще попаднат в групи A, B, C, D и Е, докато тези от урни 2, 3, 6 и 7 ще бъдат в групи F, G, H, I и J. Осем от групите ще бъдат с по четири състава, докато другите две – E и J, ще са с по три тима. Домакините Израел и Словения също ще участват в квалификациите.

Победителите от 10-те групи и четирите най-добри втори отбора ще имат места на Евробаскет 2023. За да се определят най-добрите втори, резултатите срещу последните няма да се вземат под внимание. Ако един или двата домакина се класират на шампионата на Стария континент, тогава следващият най-добър втори също ще получи същото право.

Квалификациите за Евробаскет 2023 за жени ще се проведат в три игрови прозореца – 11-14 ноември тази година, 24-27 ноември 2022 г. и 24-27 февруари 2023 г.

Ето къде можете да проследите пряко жребия: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани