21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 20 г. спряха негативна серия за край на европейското в...

Националките до 20 г. спряха негативна серия за край на европейското в Унгария (видео)

Отборът на Лъчезар Коцев победи Ирландия в последния си мач от турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България завърши с победа участието си на европейското първенство за жени до 20 г. в Унгария. В Шопрон отборът на Лъчезар Коцев се наложи над Ирландия със 70:53 в последния си мач от шампионата в тази възраст.

И ОЩЕ: Това означава, че селекцията ни финишира на 15-то място в класирането с баланс от 1-6. През следващото лято нашите ще играят в Дивизия Б.

НАЙ-ДОБРИ: Златка Маданкова отбеляза 21 точки за България, които допълни с 10 борби за дабъл-дабъл. Илияна Георгиева също стигна до двойните показатели – 15 и 10 борби. Борислава Денчева добави 11 точки и 5 борби. Виолета Григорова се разписа с 10 и 9 борби.

Ела О`Донъл бе най-добра за Ирландия с 11 точки и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Нашите започнаха по-добре и поведоха с 15:6 след успешни акции на Златка Маданкова, Илияна Георгиева и Валентина Веселинова. Съперникът обаче успя да намали до 17:20 до края на първата част. През втория период националките до 20 г. не отстъпиха и отново дръпнаха с 8 точки, което им позволи да фиксират 38:30 на голямата почивка.

След паузата отборът ни направи серия от 13-3, дело на Ванина Василева, Илияна Георгиева и Златка Маданкова, за да стигне до преднина от 17 точки за 49:32. До финалната сирена националките до 20 г. не изпуснаха инициацитива и стигнаха до победата.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 20 – ИРЛАНДИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани