9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориНационалите на колички победиха Гърция за втори път

Националите на колички победиха Гърция за втори път

Контролата между двата тима беше в Горна Малина

България записа втора поредна победа над класиралия се за Дивизия Б тим на Гърция. В последната от серията от четири контроли в Горна Малина тимът, воден от Владимир Искров, записа втори успех – този път с 53:45.

Гърция е шампион на Дивизия С от Европейското първенство в София преди две години.“Елините“ са в България за двуседмичен лагер преди Европейското в Дивизия Б.

Нашите отново бяха с група от едва 7 състезатели. Отново силен мач изигра състезаващият се в Италия Георги Иванов. Крилото записа 24 точки 10 борби и 8 асистенции. Със страхотен дабъл-дабъл се отличи Персиян Еленков. Ботевгрдачанинът вкара 21 точки и хвана 18 борби. Макар и в силно редуциран състав, тимът ни показа страхотно израстване в сравнение с мачовете от дебютното си участие на Европейско първенство през 2019 г.

Така България приключи тази серия от приятелски срещи с актив 2-2. Следващото предизвикателство за националите ни ще е участието в международен турнир в Барселона, където ще премерят сили с отбори от френските Тулуза и Марсилия и сборен състав от Каталуния. Надпреварата започва на 8 юли и ще продължи до 12 юли. Организатор е Каталунската спортна федерация за хора с увреждания (FCEDF).

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани