11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНационални отбориНационалите излизат със специални ленти срещу Босна и Херцеговина (видео)

Националите излизат със специални ленти срещу Босна и Херцеговина (видео)

„Лъвовете“ ще се включат в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс

Националният отбор на България ще се включи отново в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. В периода от 27 ноември до 5  декември Спешъл Олимпикс България отново ще организират промоционална  кампания с цел да се разшири достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения и да се промени живота им чрез баскетбола.

Баскетболната седмица е партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 г. От тогава броят на баскетболистите в Спешъл Олимпикс нарастна от 13 000 до близо 60 000 в Европа.

В подкрепа на каузата „лъвовете“ ще излязат срещу Босна и Херцеговина утре (29 ноември) от 19.00 ч. в „Арена Бoтевград“ със специални ленти “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България” на екипите си.

Александър Янев пък обобщи отдадеността на националите ни към каузата със специално видео.

Ако обичате смелите, ако се възхищавате на отдадените, ако искате да споделите усещането за победа, значи вече сте част от нас – феновете на Спешъл Олимпикс. Подкрепете достойнството, толерантността и приемането.

Аз, Александър Янев и съотборниците ми от националния отбор на България по баскетбол вярваме, че Баскетболът е за всички!“, казва крилото в записа.

Вижте го сами: 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани