10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 20 г. със загуба от Северна Македония

Националите до 20 г. със загуба от Северна Македония

Тимът на Георги Младенов отстъпи във втората си контрола

Младежкият национален отбор на България допусна втора загуба в контролите си от подготовката за европейския Чалънджър в Грузия. В Скопие тимът на Георги Младенов не успя срещу 20-годишната формация на Северна Македония след 70:81 във втората си проверка.

Баскетболистът на испанския Естудиантес Емил Стоилов поведе колоната на реализаторите за България. Възпитаникът на школата на ЦСКА остави на сметката на състава ни дабъл-дабъл – 18 точки и 14 борби.

Дамян Минков, който получи немалко шансове за изявa с мъжкия отбор на Берое в НБЛ през миналия сезон, наниза 12 точки в коша на македонците.

Лейсон Зекири отбеляза 20 точки плюс 6 борби за Северна Македония. Любиша Димитровски остана с 11, като тимът му демонстрира по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 55% срещу 39% за българския тим. Това компенсира предимството на младежите ни под двата ринга – 41 срещу 32 борби за домакините.

Утре (9 юли) от 21.30 ч. младежите ни ще премерят сили със сборен колежански отбор от САЩ. 

СТАТИСТИКА ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани