14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаНапрежение по оста Сърбия - Гърция заради крило на Партизан

Напрежение по оста Сърбия – Гърция заради крило на Партизан

Янис Папапетру в основата на скандал между двете федерации

Баскетболистът на Партизан Янис Папапетру се превърна в причина за нов скандал по оста Сърбия – Гърция. От федерацията в южната ни съседка обявиха, че са подали официална жалба до ФИБА, заради това, че крилото не е получил разрешение да играе за националния си отбор в този игрови прозорец на световните квалификации.  

„Подадохме официална жалба, както до сръбската баскетболна федерация, така и до ФИБА, тъй като тази позиция на сръбската федерация е грешна. Това е нелоялна конкуренция и ние сме длъжни да протестираме„, заяви мениджърът на националните отбори на Гърция Димос Дикудис пред NovaSports по време на мача Гърция – Латвия.  

Партизан не е позволил на Янис Папапетру да играе за Гърция в срещите срещу Латвия и Белгия. По-рано днес отборът на Димитрис Итудис загуби от латвийците с 60:80, като с този успех последните пък си гарантираха място на световното първенство през 2023 г. за първи път в историята си.  

От сръбския гранд пуснаха националите на Сърбия Урош Трифунович и Данило Анджушич да бъдат част от националния отбор на страната си. Подобна забрана бе наложена и на Ям Мадар, който не замина за родината си Израел.  

Везенков на ниво, Олимпиакос се разправи с Партизан (видео)

За сметка на това Янис Папапетру бе част от оределия състав на Партизан във вчерашния мач от 7 кръг в Евролигата срещу Олимпиакос на Александър Везенков, загубен от селекцията на легендата Желко Обрадович с 58:87. В тази среща 28-годишният баскетболист се разписа с 12 точки и 4 борби за 30 минути в игра. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани