10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияНаказания от 2900 лв. за играчи, треньори и клубове след последните мачове...

Наказания от 2900 лв. за играчи, треньори и клубове след последните мачове в НБЛ

От лигата наложиха глоби заради технически и хвърлени предмети

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след мачове от 22 и 23 кръг. От лигата наложиха санкции на обща стойност 2900 лв., заради технически нарушения и хвърлени предмети.

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 06.04.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБ на двубоя в НБЛ между Академик Пловдив и Балкан, проведена на 03.04.2022 г. в гр. София. Въз основа на доклада ДАС:

– Налага на Васил Бачев, състезател с №10 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №108 между отборите на  БК “Академик Пловдив” и БК “Балкан”, проведена на 03.04.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с № 10 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – Васил Бачев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Дейшон Найт, състезател с №4 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №108 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК “Балкан”,  проведена на 03.04.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с № 4 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – Дейшон Найт е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС се запозна и с доклада на Владимир Атанасов за мача Левски – Академик Пловдив от 5 април и реши:

– Налага на Николай Титков – състезател с №5 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 112 между отборите на БК “Левски” и БК „Академик Пловдив“, проведена на 05.04.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 5 от отбора на  БК „Академик Пловдив“ – Николай Титков – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на същия рапорт ДАС:

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 600 (шестотин) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 112 между отборите на БК “Левски” и БК „Академик Пловдив“, проведена на 05.04.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски”. Нарушението е шесто за сезона, което предопределя размера на наказанието му.

На заседанието бе разгледан и докладът на Пламен Минков за мача между Шумен и Левски. Решено бе:

– Налага на  БК “Шумен”, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в края на среща №110 между БК „Шумен“ и БК „Левски“, проведена на 02.04.2022 г. в гр. Шумен.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в края на срещата от публиката намираща се високо зад съдийската маса е хвърлен по посока на прибиращите се съдии, предмет – бутилка от 500 ml минерална вода, попадащ в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  ДАС налага санкцията, вземайки предвид броя на хвърлените предмети.

Въз основа на доклад от Ивелин Тонков за мача Черно море Тича – Балкан бе решено:

– Налага на Михаил Молдов, състезател с №1 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №115 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Балкан“, проведена на 05.04.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №1 от отбора на БК „Черно море Тича“ – Михаил Молдов – е отсъдено техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Лъчезар Тошков, състезател с №24 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №115 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Балкан“, проведена на 05.04.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 24 от отбора на БК „Черно море Тича“ – Лъчезар Тошков – е отсъдено техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на старши-треньора на БК „Черно море Тича“ – Даниел Клечков, глоба в размер на 300 (триста) лева, на основание чл. 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №115 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Балкан“, проведена на 05.04.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на старши-треньорът на БК „Черно море Тича“ – Даниел Клечков е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е трето за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклад от Красимир Стойнов – ДП на БФБ за мача Черноморец – Ямбол, ДАС реши:

– Налага на Константин Коев, състезател с №12 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №109 между БК „Черноморец Бургас“ и БК “Ямбол”, проведена на 02.04.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №12 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Константин Коев – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Георги Боянов, състезател с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 600 (шестстотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №109 между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК “Ямбол”, проведена на 02.04.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Георги Боянов – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е шесто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

На базата на доклада на Владимир Атанасов за мача Рилски спортист – Спартак Плевен ДАС реши:

– Налага на Ивко Ивков, състезател с №11 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №106 между БК „Рилски спортист“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 02.04.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 11 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Ивко Ивков – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на БК „Спартак Плевен“, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 106 между БК „Рилски спортист“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 02.04.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Спартак Плевен”. Нарушението е второ за сезона, което предопределя размера на наказанието му.

За същия двубой ДАС указва: „На БК „Рилски спортист“, да направи необходимото относно качественото изпълнението на функциите на секретарското обслужване на срещите на клуба в съответствие с официалните баскетболни правила на ФИБА и нормативните документи на БФБ до следващата среща, в която ще вземат участие. При неизпълнение на настоящите указания и некоректно измерване в следващата им среща ДАС на НБЛ ще наложи наказание на основание  чл.39, ал.1, т.6 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.91 от Правила за провеждането на държавно първенство – мъже на НБЛ.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ секретарският апарат не се е справил добре със задълженията си допускайки следните нарушения:

1.Разположението на длъжностните лица на секретарската маса не е кореспондирало с указаното в чл.2.5. от правило 2. фиг.4 от Състезателни правила по баскетбол 2020.

2.Едноминутните прекъсвания на играта са отсъждани в противоречие с правилото на чл.48.1., четвърто тире от Състезателни правила по баскетбол 2020.

Поради изложените в доклада на дежурния представител твърдения за систематично допускане на тези нарушения ДАС, счита че същите следва да бъдат изчистени и да не бъдат допускани в бъдещи срещи на конкретния секретарски апарат поради което не налага кумулативно съответните наказания посочени в чл.39 ал.1, т.6 от ДАП на НБЛ, а дава указания, които следва да бъдат изпълнени до следващата среща в която горепосоченият секретарски апарат е назначен.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани