19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаНай-кратката кариера в Евролигата: 4 секунди (видео)

Най-кратката кариера в Евролигата: 4 секунди (видео)

Те обаче със сигурност са специални за Даган Явзури

Евролигата може да съществува от две десетилетия, но вече има немалко истории за разказване. Една от тях е свързана с името на Даган Явзури, може би на някои познато от изявите му с израелския Галил Гилбоа в Балканската лига преди години.

Бившият национал на Израел става шампион на страната си през 2010 г., а четири години по-късно е обявен за Най-полезен играч на финалите в местната Суперлигата, но това не е всичко. 193-сантиметровият баскетболист е притежател на най-кратката кариера в Евролигата – точно 4 секунди. Да, правилно сте прочели! 

На 10 ноември 2016 г. Даган Явзури получaва своя шанс да се потопи под светлините на прожекторите в най-силната клубна надпревара на Стария континент. 31-годишният тогава гард влиза в игра с екипа на Макаби Тел Авив срещу Панатинайкос, но тимът му губи със 75:83 след две продължения.

В първия сезон на Даган Явзури Макаби Тел Авив е елиминиран след първия етап на сезона в Евролигата, като участва в Топ 32 на турнира Еврокъп. В последната надпревара той регистрира средно по 4.7 точки за по 8.33 мин. на паркета. В израелския елит пък има по 6.6 точки за по 15 минути при треньорите Гай Гудис и Жан Табак.

Три месеца след началото на втория му сезон в Макаби Тел Авив (б.а. – през 2016/2017) Даган Явзури в освободен, заради малкото игрово време и незадоволителното му представяне. 

В общо 17-те сезона, които има в своята кариера, Даган Явзури участва в общо 242 мача в израелската Суперлига със средно по 7.9 борби, както и по 9.2 точки в общо 24 двубоя в турнира Еврокъп. Освен това, той играе още за Макаби Хайфа, Апоел Холон и Ирони Нахария.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани