Над 300 деца участваха в турнира на Спартак София

Баскетболистът на ЦСКА Таменанг Чо награди победителите

545

В истински празник за малките баскетболисти се превърна третият турнир за Купата на Спартак София. Надпреварата, организирана от БК Спартак София, се проведе в столичната зала “Свети Георги”, а участие в нея взеха повече от 300 деца от три възрастови групи (U10, U12 и U15), които изиграха общо 20 мача.

Оспорвани двубои, хъс за победа, незабравими емоции, много усмивки и бурни аплодисменти – така преминаха срещите между баскетболистите на БК Ахил, БК Евробаскет Благоевград, БК Локомотив София, БК Люлин, БК Септември, БК Свети Георги, БК Спартак, БК Спортни таланти и БК ЦСКА.

На финала във възрастова група U12, един срещу друг се изправиха отборите на БК Спартак София и БК Свети Георги. Мачът беше много оспорван, но баскетболистите на Свети Георги надделяха над Спартак София и спечелиха златото. На 3-то и 4-то място завършиха съответно отборите на БК Септември и БК Спортни таланти.

Финалната среща във възрастова група U15 се превърна в зрелище за публиката. На игрището, един срещу друг, се изправиха отборите на БК Спартак София и БК Ахил. Мачът бе много равностоен, като почти през цялото време отборите бяха с изравнен резултат. В края на последната четвърт, минута преди края, резултатът бе 61:59 в полза на Спартак, но играчите на Ахил, успяха да вкарат 4 точки само за една атака и така поведоха на Спартак с 63:61 точки. Момчетата на Спартак не се сломиха и се бориха до последната секунда, но не успяха да стопят преднината от 2 точки на ахилци.

Победител при U15 е отборът на БК Ахил, среброто е за БК Спартак София, а на 3-то и 4-то място завършиха съответно БК Спортни таланти и БК Евробаскет Благоевград.

Бяха раздадени и индивидуални награди и грамоти на участниците:

• Любимец на публиката – Кристиян Гатев (БК Спартак София)

• MVP на турнира – Денис Гроздев (БК Спартак)

• Най-много асистенции – Марио Йорданов (БК Ахил)

• Най-добър защитник – Даниел Цаков ( БК Ахил)

• Най-добър борец – Николай Йончев (БК Ахил)

• Най-добър 6-ти играч – Никола Арабаджиев (БК Спартак)

• Най-перспективен играч – Божидар Овчаров (БК Спартак)

• Награда за Fair Play – Петър Манджуков (БК Спартак)

• Най-добра петица:

– Денис Гроздев (БК Спартак)

– Калоян Пенев (БК Спортни таланти)

– Божидар Овчаров (БК Спартак)

– Калоян Колев (БК Спартак)

– Николай Йончев (БК Ахил)

Калоян Пенев от отбора на Спортни таланти се оказа с най-точен мерник и спечели конкурса по стрелба от 3-те точки.

Звездата на отбора на ЦСКА – Таменанг Чо бе специален гост на събитието и връчи наградите на победителите.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКBNT.bg
Предишна статияПАО иска да си върне шампион в Евролигата
Следваща статияСтеф Къри е новият носител на приза за социална справедливост
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."