3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаНаградата за MVP на кръга в Евролигата отново в ръцете на Везенков...

Наградата за MVP на кръга в Евролигата отново в ръцете на Везенков (видео)

Баскетболистът на Олимпиакос оформи КПД 34

Александър Везенков няма спиране и реди награда след награда в Евролигата. 206-сантиметровото крило отново бе над всички в най-силната клубна надпревара на Стария континент и се превърна в MVP на 10 кръг. Това е четвърти такъв приз за българина през 2022/2023 в този турнир.

Александър Везенков достигна до КПД 34 или най-висок сред играчите от спечелилите отбори в Евролигата. Това се случи при победата на неговия Олимпиакос над АЛБА Берлин с 86:76.

Везенков пак блесна, Олимпиакос се пребори с АЛБА Берлин (видео)

Срещу германиците в четвъртък вечер 27-годишният баскетболист навъртя 24 точки, допълнени от 6 борби, 2 асистенции и 4 откраднати топки за 34 минути на паркета като титуляр за гръцкия гранд. При стрелбата си той бе 6/6 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Любопитен факт е, че всичките точки на Александър Везенков дойдоха без дрибъл преди стрелбите. Освен това, националът на България премина 20-точковата бариера за седми път през 2022/2023 в Евролигата.

Александър Везенков има средни показатели от 20.1 точки, 8.7 борби и 2.1 асистенции в общо 10 мача, а неговият Олимпиакос заема второ място в класирането на Евролигата с баланс от 7-3.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани