9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориМоника Борисова втора по асистенции, Деница Манолова в Топ 5 в графата...

Моника Борисова втора по асистенции, Деница Манолова в Топ 5 в графата с борбите на европейското

Виктория Иванова също сред най-добрите подавачи на турнира в София

Три баскетболистки от националния ни отбор за девойки се наредиха сред най-добрите в индивидуалните класации на европейското първенство, Дивизия Б, на което България бе домакин. Това са Моника Борисова, Деница Манолова и Виктория Иванова.

Деница Манолова е четвърта в графата с борбите, овладявайки средно по 10.2 отскочили от двата ринга топки в 6-те срещи на нашите в столицата. 15-годишната състезателка се нарежда на шесто място по коефициент – с по 16 на мач, а освен това, има и три дабъл-дабъла. Срещу името си тя оставя още средни показатели от 13.3 точки и 2.2 асистенции.

Моника Борисова е втора по асистенции сред баскетболистките на европейското в Дивизия Б, като прави по 5.7 завършващи подавания на двубой. В добавка 15-годишната баскетболистка е втора по процент успеваемост в стрелбата от линията за изпълнение на наказателни удари – 80%. Моника Борисова реализира и средни показатели от 10.8 точки и 3.3 борби.

Виктория Иванова дели шестото място при подавачите със Сара Шмиц от Люксембург. Гардът има средно по 4 завършващи подавания на среща плюс 9.8 точки и 4.3 борби. 18-годишната състезателка се нарежда и на 10-та позиция сред най-добрите в стрелбата от тройката – с 35% успеваемост.

Националките до 18 г. приключиха участието си в надпреварата на осмо място в класирането. В последния си мач момичетата на Маргарита Маринкова загубиха от Румъния с 65:72.

Осмо място за националките до 18 г. на европейското в София (видео)

Златото от европейското първенство, Дивизия Б в София отиде при Словения след успех във финала над Португалия с 59:44. Сърбия взе бронзовите отличия, след като повали Словакия с 62:50 в мача за бронза.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани