7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Момчето-чудо на Словения мина като уруган през Аржентина с 48 точки (видео)

Момчето-чудо на Словения мина като уруган през Аржентина с 48 точки (видео)

Лука Дончич изравни второто най-добро постижение по резултатност в един мач на Олимпийски игри

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лука Дончич е сред най-добрите играчи в НБА, така че не е учудващо, че дебютира с гръм и трясък на Олимпиадата. В първия си мач на Игрите гардът изведе своята Словения до победа над Аржентина със 118:110.

НАЙ-ДОБРИ: 22-годишният Дончич избухна с 48 точки за Словения, като бе 18/29 при стрелбата си от игра, включително 6/14 зад дъгата, както 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си двуметровият играч остави още 11 борби, 5 асистенции и 3 чадъра за 32 минути.

И ОЩЕ: Лука Дончич изравни второто най-добро постижение по резултатност в двубой на Олимпийски игри. Участникът в две издания на Мача на звездите в НБА повтори австралиеца Еди Палубинскас, който вкарва 48 точки срещу Мексико през 1976 г. Рекордът се държи от легендата Оскар Шмидт – 55 точки за Бразилия през 1988 г.

На сметката на Словения Клемен Препелич остави 22 точки. Влатко Чанчар добави 12 и 5 борби. Майк Тоуби оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 14 борби.

Луис Скола, който участва за пети път на Олимпийски игри, бе най-добър за Аржентина с 23 точки. Така 41-годишното тежко крило се изкачи до четвъртото място във вечната ранглиста на реализаторите на Олимпиади с общо 548 точки.

От неговите колеги Факундо Кампацо отбеляза 21 плюс 6 борби. Габриел Дек се отчете със 17 точки и 8 борби. Лука Вилдоса остана с 11 и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Лука Дончич даде искрата на своя тим още в началото, след като реализира 17 точки при стрелба от игра 5/8 в първата част, а до почивката имаше 31. След едно полувреме игра словенците имаха аванс от 20 точки за 62:42, като до края не го изпуснаха, финиширайки с общо 16 тройки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 юли Словения ще излезе срещу Япония, а Аржентина ще играе срещу Испания.

СТАТИСТИКА ОТ АРЖЕНТИНА – СЛОВЕНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани