21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориМладежите наложиха волята си над Грузия (видео)

Младежите наложиха волята си над Грузия (видео)

Селекцията на Георги Младенов с втора победа на европейския Чалънджър

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за младежи записа втора победа на европейския Чалънджър. В Тбилиси момчетата на Георги Младенов се справиха със съпротивата на домакина Грузия с 84:72 в мач от група B на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Константин Тошков този път поведе колоната на реализаторите за България, като отбеляза 21 точки, от които 4 тройки. На сметката си шампионът в НБЛ с Левски Лукойл от миналия сезон остави още 5 борби и 9 асистенции.

Юношата на Черно море Тича Берк Мехмед се разписа с 15, които гарнира с 6 борби. Баскетболистът на испанския Естудиантес Емил Стоилов се прояви с още един дабъл-дабъл – 12 точки и 11 борби. Играещият в италианския Анкона Веселин Господинов се отчете с 10 и 8 борби.

Николоз Гаприндашвли бе най-резултатен за Грузия с 19 точки. Анзори Надирадзе също достигна до двойните показатели – 17 и 12 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Младите „лъвове“ нанесоха своя удар след почивката. Националите до 20 г. лимитираха съперника до 9 точки в третия период, отговаряйки с 18, за да поведат с двуцифрен аванс за 61:50. Нашите приключиха срещата с по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 49% срещу 36% за грузинците.

И ОЩЕ: Младежите вече имат баланс от 2-2, което ги поставя на трето място в класирането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (25 юли) е последният мач на тима ни в надпреварата. В неделя от 16.00 ч. националите до 20 г. ще спорят с Германия.

СТАТИСТИКА ОТ ГРУЗИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани