13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаМихаил Михайлов: Турнирът би накарал Европа да говори за баскетбола в България

Михаил Михайлов: Турнирът би накарал Европа да говори за баскетбола в България

През последните години Балкан показа, че е изключителен домакин на редица международни надпревари, добави президентът на клуба от Ботевград

Балкан ще бъде един от домакините на два турнира от квалификацията за Шампионската лига. ФИБА избра надпреварите да бъдат във формат – Финална четворка заради пандемията от коронавирус. Другата страна, която ще приеме срещи от пресявките в ШЛ ще бъде Кипър.

Срещите ще се проведат от 22 до 25 септември в “Арена Ботевград”, като те ще излъчат два от участниците в редовния сезон на турнира през 2020/2021. Те обаче ще се проведат без публика.

Ето и какво сподели за домакинството на турнирите президентът на Балкан Михаил Михайлов:

Домакинството на Шампионската лига е огромно признание за Балкан и нашия град. Изключително сме щастливи и горди от привилегията да съберем едни от най-силните европейски отбори. С приемането на световните квалификации през 2018 г. Балкан показа, че “Арена Ботевград“ отговаря на най-високите стандарти за организация на спортни форуми. Вярвам, че именно този факт позволи на ФИБА да ни гласува това огромно доверие днес”, заяви Михаил Михайлов пред официалния сайт на ботевградчани.

През последните години Балкан показа, че е изключителен домакин на редица международни турнири. Надяваме се, че ще получим подкрепа както от БФБ, така и от Министерството на младежта и спорта за организацията на този престижен турнир, който би накарал Европа да говори отново за баскетбола в България и ще помогне за популяризирането на този спорт у нас“, допълни президентът на Балкан.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани