13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияМиньор 2015, Шумен-2, Чавдар Троян и ЦСКА влязоха в Топ 4 на...

Миньор 2015, Шумен-2, Чавдар Троян и ЦСКА влязоха в Топ 4 на Националните финали в ББЛ А група

Двубоите продължават в София до неделя

Миньор 2015, Шумен-2, Чавдар Троян и ЦСКА се класираха за Топ 4 в Националните финали на ББЛ А група, след като спечелиха първите си мачове в зали „Универсиада“ и „Триадица“.

В дербито на Запад шампионът в региона Миньор 2015 постигна драматична победа срещу Хебър с 83:82, въпреки че бе без своя наставник Георги Младенов, който е на лагер с националния отбор за младежи.

Двата тима многократно си сменяха водачеството през първото полувреме, а на почивката баскетболистите на Миньор 2015 водеха с 47:40. След паузата преднината на тима от Перник стана двуцифрена, а три минути и половина преди края тя скочи на 15. По всичко изглеждаше, че той ще спечели убедително, но съперникът му се вдигна на финален щурм и малко не достигна за пълен обрат. Баскетболистите на Веселин Веселинов вкараха 13 тройки срещу едва 6, овладяха повече борби, но имаха по-лоша успеваемост в подкошието, а освен това пропуснаха и 15 наказателни удара.

Георги Бързаков бе над всички за победителите с 30 точки. По 17 вкараха Мартин Мандалски и Христо Гатев, а 14 реализира Георги Дамянов. За съперника Кирил Райков отбеляза 32 точки (7 тройки). По 14 точки записаха Станислав Славейков (16 борби) и Веселин Веселинов (10 борби).

На полуфиналите Миньор 2015 ще се изправи срещу Шумен-2, който отстрани сребърния медалист на Запад Спортист Своге, побеждавайки го с 95:81.

Първото полувреме бе много оспорвано, като нито един от двата тима не успя да вземе сериозно предимство и на почивката баскетболистите на Янко Янков водеха с 47:42. След равностойна трета четвърт преди заключителния период авансът им бе 6, като голямата разлика се получи едва в края. Шумен-2 наниза 17 тройки срещу едва 5, което се оказа и решаващо.

По 21 точки за успеха записаха Константин Паисиев (8 борби) и Симеон Георгиев, а по 11 имат Ростислав Тончев (8 асистенции) и Йоан Йоргов. За отбора на Емил Горанов Мартин Раднев бе над всички с 21 точки, Иван Ценов отбеляза 14, с 13 е Петър Загоров.

Битката за медалите ще продължи без шампиона на Изток Шоутайм, който бе елиминиран от Чавдар Троян със 75:83.

Баскетболистите на Лъчезар Диков водеха почти през целия мач, като на почивката бяха напред с 46:39. Разликата скочи до 16 точки след паузата, но варненският тим не се отказа и още в третата част се доближи само на 5, но Чавдар удържа преднината си до последно.

Радослав Кочев, който игра и в мача на Дрийм Тийм Троян в ББЛ Б група, бе над всички за успеха с 31 точки и 15 борби. Камен Пенчев записа 23 и 9 асистенции, Цветослав Острев има 20 точки и 8 борби. За Шоутайм над всички бе Берк Мехмед с 36 точки и 7 борби. Красимир Димитров финишира с 21 точки и 9 борби, с 11 точки е Никола Николов.

На полуфиналите Чавдар Троян ще играе с ЦСКА, който пък отстрани първенеца в регион Център Бавни и яростни със 101:71. „Червените“ поведоха от самото начало и не изпуснаха преднината си до последно. Въпреки че изпуснаха 13 наказателни удара, те имаха предимство по всички останали показатели, като овладяха и 61 борби.

Асен Попов записа 20 точки и 17 борби за столичния тим. Димитър Гергов има 16 точки, а Виктор Гергов се отчете с 15 точки и 7 асистенции. За състава от Плевен Христо Ангелов реализира 16 точки, с 14 е Максим Генов, а 13 добави Денислав Трифонов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани