13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияМиньор 2015 отново на победния път в ББЛ А група

Миньор 2015 отново на победния път в ББЛ А група

Тимът на Георги Младенов надви Локомотив София

Миньор 2015 се върна на победния път в ББЛ А група. В среща от регион Запад, която се проведе в зала „Триадица“, тимът надви Локомотив София със 78:69. Двубоят бе много равностоен, като се реши в последните минути.

Отборът от Перник остава лидер във временното класиране с 9 победи и 1 загуба, докато този от София е с баланс 4-6.

Срещата започна много завързано още от самото начало. Столичният тим правеше доста пропуски, но се възползва от повечето грешки на съперника и след 10 минути игра водеше с 20:18. Миньор дръпна със 7 точки в средата на втория период, но на почивката преднината му бе само 1 – 35:34.

Смените на водачеството продължиха и след паузата, без нито един от двата отбора да успее да се откъсне в резултата и последната част започна при 54:52 в полза на Локомотив. В нея баскетболистите на Георги Младенов поведоха с двуцифрен аванс за първи път в двубоя и въпреки че Локомотив успя да намали само на 4, не позволиха пълен обрат до края.

Над всички за победителите с 18 точки и 15 борби бе Христо Гатев. По 16 точки отбелязаха Георги Бързаков (9 борби) и Кристиян Ставрев (8 борби), Милен Дудев вкара 14 точки, с 10 е Георги Дамянов.

За съперника Радослав Колев записа 18 точки и 16 борби. Драгомир Павлов се отчете с 16 точки и 8 борби, а 14 точки има Иван Павлов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани