12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияМиньор 2015 остана непобеден след драматичен обрат срещу Спортист

Миньор 2015 остана непобеден след драматичен обрат срещу Спортист

Осма победа за тима на Георги Младенов в ББЛ А група

Миньор 2015 продължи победната си серия в регион Запад на ББЛ А група. Тимът спечели дербито на кръга срещу Спортист Своге, след като в столичната зала „Триадица“ го победи със 78:72 след драматичен обрат в края.

Победата бе осма за отбора от Перник, който остава начело в класирането и единствен без загуба до момента. Последният му съперник, който спечели титлата в региона през миналия сезон, вече е с баланс 4-2.

Двубоят започна сравнително равностойно, но след силни финални минути на първата четвърт баскетболистите на Емил Горанов поведоха с 23:16. Те се откъснаха с 16 точки през втория период, като имаха доста добра успеваемост от далечно разстояние и на почивката бяха напред с 48:37.

След паузата настъпи подем в играта на Миньор 2015, който свали разликата само на точка, но преди заключителната четвърт преднината на Спортист отново бе двуцифрена – 66:56. Отборът на Георги Младенов обаче не се отказа и пет минути преди сирената стигна до пълен обрат при 71:70, като до края успя да удържи водачеството си и да спечели.

Кристиян Ставрев бе най-резултатен за победителите с 23 точки. Георги Бързаков записа 16 точки и 7 борби, Велислав Гълъбов вкара 11 точки, 10 има Мартин Мандалски.

Много силен мач за Своге изигра Борис Матраков, който отбеляза 5 тройки и общо 30 точки. Джими Хънт се отчете с 12 точки и 9 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани