14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияМинимум от 8 играчи в отбор от НБЛ в условия на COVID-19

Минимум от 8 играчи в отбор от НБЛ в условия на COVID-19

БФБ и лигата определиха случаите, в които ще се отлагат мачове

Отборите от НБЛ трябва да разполагат с минимум осем баскетболисти, които са готови за игра, за да участват в срещите от мъжкия ни елит. Максималната бройка е 12 състезатели. Това решение бе взето на извънредно заседание на Управителният съвет на БФБ, прието във връзка с последните заповеди, издадени от властите у нас във връзка със ситуацията с коронавируса.

Ето и каквo гласят решенията, касаещи промените в правилника на лигата:

Чл. 72. В срещите от НБЛ, представителните отбори на БК трябва да участват с минимум 8 и максимум 12 състезатели – годни за игра, присъстващи и облечени с еднакво спортно облекло при представянето.

Чл. 85. (1) Отлагане на среща поради заболяване се приема единствено при официално обявена епидемия от оторизирания държавен орган за същото заболяване в населеното място, срещу официални медицински свидетелства на минимум четирима заболели състезатели и при получено уведомление в офиса на НБЛ поне 48 часа преди насрочената среща. За заразени с COVID-19, при по-малко от 8 души, в които не се включват контактни лица, ако заразеният е установен по-малко от 72 часа преди срещата.

Да се добави нова алинея 3:

(3) При отложена среща поради заболели от COVID-19, първата предстояща среща съгласно утвърдения календар се насрочва най-рано 4 дни след изтичане на карантината или представяне на два негативни теста в два последователни дни, а всички останали пропуснати срещи се изиграват хронологично след това в междинни кръгове.“

В актуализирания документ навсякъде, където се споменава 14-дневна изолация, текстът бе заменен с „изолация в срока, определен с актуалната заповед на министъра на здравеопазването“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани