7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАМилуоки с обрат във финалите в НБА, притисна Финикс до стената (видео)

Милуоки с обрат във финалите в НБА, притисна Финикс до стената (видео)

Жрю Холидей и Янис Адетокунбо донесоха победата на Бъкс с ключово отиграване в края

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Милуоки направи пълен обрат във финалите в НБА и взе предимство. Бъкс надвиха Финикс със 123:119 като гости, за да излязат напред с 3-2 победи в последната решаваща серия в лигата за 2020/2021.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо остави на сметката на Милуоки 32 точки, 9 борби и 6 асистенции. Крис Мидълтън го последва с 29, 7 борби и 5 асистенции. Жрю Холидей се отчете с 27 точки и 13 асистенции.

Девин Букър навъртя 40 точки за Финикс, като бе 17/33 при стрелбата си от игра. Крис Пол приключи с 21 и 11 асистенции. Диандре Ейтън остана с 20 точки и 10 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Бъкс се измъкнаха, след като допуснаха изоставане от 16 точки в началото на двубоя, доближавайки се до най-добрите показатели в стрелбата в историята на финалите в НБА. За втори пореден двубой обаче те имаха нужда и от ключово отиграване в защита. То дойде от Жрю Холидей, който 13.5 секунди преди сирената отмъкна топката от ръцете на Девин Букър и я подаде на Янис Адетокунбо, който със забивка направи резултата 122:119. 

И ОЩЕ: Бъкс станаха първият отбор, който печели при визита във финалната серия и при евентуална нова победа ще завърши втория си пълен обрат след 0-2 през този сезон и общо пети във финали в НБА.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Шестият дуел между двата отбора ще бъде на 21 юли, а домакин ще бъде Милуоки.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – МИЛУОКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани