7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАМилуоки на финал в НБА след 47 години суша (видео)

Милуоки на финал в НБА след 47 години суша (видео)

Бъкс взеха златото на Изток за трети път в историята си

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Без Янис Адетокунбо, който е контузен, Милуоки прекъсна 47-годишна суша без участие на финал в НБА. Бъкс приключиха спора с Атланта с 4-2 победи, след като триумфираха в шестия мач от финалите на Изток със 118:107 като гости.

И ОЩЕ: За трети път в историята си Милуоки ще се бори за златото в най-силното първенство в света. През 1971 г. тимът вдига единствената си досега титла след 4-0 в серията с Вашингтон Уизърдс (б.а. – тогава името му е Балтимор Булетс), а три години по-късно отстъпва на Бостън с 3-4 успеха във финалите.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Мидълтън остави на сметката на Милуоки 32 точки, 23 от които през третата част, допълнени от 7 асистенции. Жрю Холидей добави 27, 9 борби и 9 асистенции. Брук Лопес и Пат Конаутън завършиха с по 13 точки.

Кам Редиш бе най-резултатен за Атланта с 21 точки. Богдан Богданович отбеляза 20. Трей Йънг се завърна в игра с 14 точки и 9 асистенции.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Бъкс изнесоха много силна трета четвърт, в която Крис Мидълтън навъртя 13 поредни точки за 60:45. Въпреки усилията на „ястребите“, съперникът просто нямаше спиране в този период и го приключи с общо 44 точки за 91:72.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В дуела за златото в НБА през 2020/2021 Милуоки ще се изправи срещу Финикс. В серията ще се играе до четири успеха от седем двубоя. Първият мач ще бъде на 6 юли.

СТАТИСТИКА ОТ АТЛАНТА – МИЛУОКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани