13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАМилуоки заличи пасив от 14 точки и обърна Бостън за 3-2 на...

Милуоки заличи пасив от 14 точки и обърна Бостън за 3-2 на Изток (видео)

Янис Адетокунбо наниза 40 точки в коша на Селтикс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Милуоки се доближи на победа от финал в Източната конференция на НБА. Шампионите отказаха Бостън със 110:107 като гости, за да поведат с 3-2 в серията от втория етап на плейофите в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо, който получи аркада след удар от съотборник, имаше най-добрата си нощ като стрелба в елиминациите, оставяйки на сметката на Милуоки 40 точки плюс 11 борби. При стрелбата си звездата на гръцкия баскетбол бе 16/27 от игра, както и 6/10 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Жрю Холидей се отчете с 24 точки, 8 борби и 8 асистенции. Боби Портис се включи от пейката с 14 точки и 15 борби.

Джейсън Тейтъм бе най-добър за Бостън с 34 точки и 6 борби. Джейлън Браун вкара 26 в добавка към 8 борби и 6 асистенции. Маркъс Смарт остана с 15 точки.

КЛЮЧЪТ: Селтикс водеха със 79:93 в началото на последната четвърт, но Милуоки не се отказа и 45 секунди преди сирената достигна до равенство за 105:105 след последователни тройки на Янис Адетокунбо и Жрю Холидей. Джейсън Тейтъм даде нова преднина на Бостън за 107:105, но 5 поредни точки на шампионите, дело на Янис Адетокунбо, Боби Портис и Пат Конаутън, им донесоха пълен обрат в двубоя. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха от седем срещи. Следващият мач между Милуоки и Бостън ще бъде на 14 май. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МИЛУОКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани