Мемфис си върна самочувствието с победа над Чикаго в НБА (видео)

Джа Морант и Дезмънд Бейн комбинираха 50 точки за Гризлис

654

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Мемфис се върна на пътя на успеха в НБА. В Деня на Мартин Лутър Кинг „гризлитата“ се наложиха над лидера на Изток Чикаго със 119:106 у дома, което ги изведе до успех №30 в най-силното първенство в света през 2021/2022.

НАЙ-ДОБРИ: Джа Морант и Дезмънд Бейн отбелязаха по 25 точки за Мемфис. Брендън Кларк добави 15 и 7 борби. Джерън Джаксън Джуниър се разписа с 14 точки и 5 борби.

ДеМар ДеРоузън бе най-добър за Чикаго с 24 точки и 5 асистенции. Коуби Уайт се отчете с 16, 6 борби и 5 асистенции. Ейо Досунму остана с 15 точки, 10 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След равностойна първа четвърт, домакините овладяха инициативата и чрез Дезмънд Бейн, Джа Морант и Стивън Адамс стигнаха до двуцифрена преднина за 58:45. След паузата Гризлис заложиха на защитата и не сбъркаха, като в крайна сметка овладяха 48 срещу 43 борби за съперника. Освен това, Мемфис направи и повече асистенции – 29 срещу 24 завършващи подавания за Булс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Мемфис ще спори с Милуоки, а Чикаго ще се изправи срещу Кливланд.

СТАТИСТИКА ОТ МЕМФИС – ЧИКАГО

Предишна статияКливланд наказа грешките на Бруклин (видео)
Следваща статияЛейкърс удържаха Юта (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."