9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАМемфис отвърна на удара (видео)

Мемфис отвърна на удара (видео)

Гризлис с първа победа в полуфиналите на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Мемфис спечели за първи път във втория кръг на плейофите в НБА. Момчетата на Тейлър Дженкинс се справиха с Голдън Стейт със 106:101 у дома, за да стигнат до 1-1 победи в серията от полуфиналите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Джа Морант изравни личния си рекорд в плейофите на НБА и навъртя 47 точки, включително 5 тройки, в добавка към 8 борби и 8 асистенции. Освен това, гардът на Мемфис бе почти безгрешен от фаул линията – 12/13.

От неговите колеги Зиайр Уилямс се включи от пейката с 14 и 5 борби. Джерън Джаксън Джуниър се разписа с 12 точки и 7 борби.

Стеф Къри бе най-резултатен за Голдън Стейт с 27 точки, 9 борби и 8 асистенции. Джордан Пул се отчете с 20 и 5 асистенции. Андрю Уигинс остана с 16 точки и 9 борби. Уориърс останаха без Гари Пейтън II, който получи фрактура на левия лакът, след като бе ударен от Дилън Брукс.

КЛЮЧЪТ: Голдън Стейт, който играе в полуфиналите на Запад за седми път в последните 10 години, имаше своите шансове да стигне до успеха. 17 секунди преди края при 101:104 Клей Томпсън сбърка, а Джа Морант с два успешни наказателни удара сложи точка на спора, оформяйки 106:101 в полза на Гризлис.

И ОЩЕ: Баскетболистът на Голдън Стейт Клей Томпсън стана третият в историята, преминал границата от 400 тройки в плейофите на НБА. Преди него това правят само съотборникът му Стеф Къри и Леброн Джеймс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Голдън Стейт и Мемфис ще бъде на 8 май. 

СТАТИСТИКА ОТ МЕМФИС – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани