11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАМаями удари първи и поведе във финала на Изток (видео)

Маями удари първи и поведе във финала на Изток (видео)

Джими Бътлър наниза 41 точки за "горещите"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями даде успешен старт на финалите в Източната конференция на НБА. Пред своята публика „горещите“ се справиха със съпротивата на Бостън със 118:107, за да поведат с 1-0 победи в дуела за златото.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър бе моторът на Маями в срещата, след като навъртя на сметката си 41 точки след 17/18 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, крилото допълни сметката си с 9 борби и 5 асистенции.

От неговите колеги Тайлър Хиро реализира 18 плюс 8 борби. Гейб Винсент вкара 17.

Джейсън Тейтъм бе най-добър за Бостън с 29 точки, 8 борби и 6 асистенции. Джейлън Браун се отчете с 24 и 10 борби. С по 18 точки останаха Пейтън Причард и Робърт Уилямс III, като вторият грабна и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Хийт си гарантираха успеха със силна трета част, в която навъртяха 39 точки срещу 14 за съперника. В този период Джими Бътлър наниза 17 от своите точки, а Бостън бе 2/15 в стрелбата от игра.

И ОЩЕ: Селтикс бяха без Маркъс Смарт, който е с травма в крака, както и без Ал Хорфърд, който влезе в здравните протоколи на лигата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха в седем двубоя. Следващият мач между Маями и Бостън ще бъде на 20 май. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани