21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАМаями остава в играта (видео)

Маями остава в играта (видео)

Джими Бътлър с трипъл-дабъл, "горещите" намалиха до 2-3 във финалите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями изглежда все още не е готов да се предаде и избегна елиминация във финалите в НБА. “Горещите” подчиниха Лос Анджелис Лейкърс със 111:108, за да намалят до 2-3 победи в битката за титлата в най-силното първенство в света през 2019/2020.

НАЙ-ДОБРИ: Маями използва седем играчи в този двубой, като шестима от тях завършиха с двуцифрен точков актив. Джими Бътлър оформи трипъл-дабъл – 35 точки, 12 борби и 11 асистенции плюс 5 откраднати топки. Дънкан Робинсън добави 26 и 5 борби, като бе 7/13 от тройката. Кендрик Нън се отчете с 14 точки след силно включване от пейката.

Лейкърс бяха съвсем близо до това да сложат точка на спора в серията. Леброн Джеймс бе над всички с 40 точки, 13 борби и 7 асистенции. Антъни Дейвис се разписа с 28 и 12 борби. Кентавиус Колдуел-Поуп остана с 16 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Драмата в последните три минути на двубоя бе пълна. Тройка на Дънкан Робинсън изведе Маями напред с 2 точки, но отбелязаните 9 в следващите атаки променяха водачеството или носеха равенство в резултата. Джими Бътлър вкара четири успешни наказателни удара във финалните 49 секунди, допълнени от още два на Тайлър Хиро, а от другата страна единствено Антъни Дейвис бе точен, но това не се оказа достатъчно на Лейкърс.

И ОЩЕ: Джими Бътлър стана шестият играч в историята на НБА с повече от един трипъл-дабъл в една и съща серия от финалите. Преди него това правят Меджик Джонсън, Лари Бърд, Уилт Чембърлейн, Леброн Джеймс и Дреймънд Грийн.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията си играе до четири победи от седем двубоя. Мач №6 между Маями и Лейкърс ще бъде на 12 октомври.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани