18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаМачовете на руските отбори от Евролигата на неутрални терени

Мачовете на руските отбори от Евролигата на неутрални терени

От най-силната клубна надпревара на Стария континент се обявиха против насилието от всякакъв вид

Домакинските мaчове на руските отбори ЦСКА Москва, УНИКС Казан и Зенит в Евролигата временно ще се играят на неутрални терени. Това решение бе взето по време на днешното извънредно събрание на клубовете от най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Освен това, от Евролигата уточняват още, че двубоите на руските отбори, които трябва да се провеждат извън Русия, ще продължат да се играят по програма. В добавка, срещата между ЦСКА Москва и Барселона, която трябваше да бъде на 27 февруари, се отлага. 

Тези решения ще бъдат обсъдени и с тимовете от Еврокъп през следващата седмица и ако се наложи, ще бъдат приложени в последната надпревара.

Евролигата категорично заявява, че осъжда всякакви военни действия като тези в Украйна. Клубовете остават единни в целта си да използват силата на баскетбола за обединението на отделните общности. Евролигата познава и приема разнообразието, което е в основата на всички отбори. Това разнообразие се изразява в стойността на уважението, насърчаващо свободното изразяване на различни мнения. Насилието от всякакъв вид е в противоречие с тези ценности и не се толерира, нито се приема като начин за защита на нечие мнение или позиция„, се казва в общата позиция на клубовете от Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани