12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаМартин Сотиров спаси кожата на Академик в Скопие (видео)

Мартин Сотиров спаси кожата на Академик в Скопие (видео)

Шести пореден триумф за пловдивчани в Балканската лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив продължава без поражение в Delasport Балканска лига. В Скопие селекцията на Йордан Янков мина през ада на продължението, но се справи с ТФТ със 104:102 като гост в мач от група Е на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич бе близо до дабъл-дабъл за Академик Пловдив – 27 точки и 9 борби. Тони Гуджино се отчете с 22 и 9 борби. Николай Николов добави 21 точки и 9 борби. Йере Вучица приключи с 10 точки и 6 борби.

Лаклан Андерсън бе над всички за ТФТ с 37 точки и 6 борби. Тайрън Харис остана с 29, 6 борби и 9 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Пловдивчани проявиха характер и се върнаха в играта, след като изоставаха с 20 точки на голямата почивка за 40:60. След паузата Академик се вдигна на щурм и обърна до 93:90 27 секунди преди края на редовното време чрез Адриян Секулов, Николай Николов и Обрад Томич. Тройка на Тайрън Харис малко преди сирената прати мача в продължение след 93:93.

В допълнителните 5 минути надлъгването продължи, но 0.6 секунди преди изтичането им два успешни наказателни удара на Мартин Сотиров изведоха българския тим до драматичния успех с крайното 104:102.

И ОЩЕ: Академик Пловдив е с баланс от 6-0, което му отрежда първото място в група Е, докато македонците имат 2 победи и 5 загуби и са четвърти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (18 декември) от 18.00 ч. Академик Пловдив ще се изправи срещу Куманово.

СТАТИСТИКА ОТ ТФТ – АКАДЕМИК

Вижте пълен запис на двубоя тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани