10.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАМарк Гасол пред раздяла с Лейкърс

Марк Гасол пред раздяла с Лейкърс

Центърът може да стане свободен агент много скоро

Шампионът в НБА с Торонто през 2019 г. Марк Гасол може да стане свободен агент в близко бъдеще. Според The ​​Athletic, 36-годишният испенец ще напусне Лейкърс, към който се присъедини през 2020 г. с двугодишен договор.

След Олимпиадата в Токио 211-сантиметровият център заяви, че смята да се завърне при „езерняците“. Плановете му обаче изглежда са се променили, след като тима от Ел Ей се разбра с Диандре Джордан. 

В кариерата си досега Марк Гасол носи още екипите на Мемфис и Раптърс в лигата, както и на Жирона и Барселона на Стария континент. На сметката си той има и 3 участия в Мача на звездите в НБА, като през 2015 г. попада в Идеалния отбор в най-силното първенство в света. Най-добър защитник отвъд океана през 2013 г.

През 2020/2021 Марк Гасол записва средно по 5 точки, 4.1 борби и 2.1 асистенции в 52 мача на Лейкърс в редовния сезон, както и средни показатели от 5.2 точки и 3 борби в 5 срещи от плейофите в НБА.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани