9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАМану Джинобили влиза в Залата на славата отвъд океана

Ману Джинобили влиза в Залата на славата отвъд океана

4-кратният шампион в НБА със Сан Антонио ще поведе Клас 2022

Една от легендите на аржентинския баскетбол Ману Джинобили ще бъде приет в Залата на славата отвъд океана. Това съобщава The Athletic.

44-годишният бивш играч е 4-кратен шампион в НБА със Сан Антонио, носител на трофея в Евролигата с Виртус Болоня от 2001 г и златен олимпийски медалист с представителния тим на страната си от Игрите в Атина през 2004 г.

На най-силното първенство в света оставя общо 14 043 точки, 3697 борби и 4001 асистенции. На сметката си има още 2 участия в Мача на звездите отвъд океана. През 2008 г. е избран за Най-добър шести играч на сезона. С Аржентина има още сребро от световното първенство в Индианаполис през 2002 г. и бронз от Олимпиадата в Пекин през 2008 г.

Имената на всички, които ще попаднат в Клас 2022 на Залата на славата, ще бъдат обявени през уикенда, по време на финалните мачове в колежанското първенство на САЩ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани