8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаМакаби Тел Авив спечели сблъсъка с ЦСКА Москва (видео)

Макаби Тел Авив спечели сблъсъка с ЦСКА Москва (видео)

3 поред у дома за израелския гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макаби Тел Авив спечели за трети пореден път у дома в Евролигата. Отборът на Янис Сфайропулос се справи с ЦСКА Москва с 84:75 в 30-тия сблъсък между двата състава в модерната история на турнира на богатите. Израелският шампион е с баланс от 11-12 и заема 12-то място в класирането, докато руснаците са шести с 14 победи и 10 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Скоти Уилбекин отбеляза 23 точки за Макаби Тел Авив, от които 5 тройки. Анте Зизич добави 14 и 5 борби. Кийнън Еванс финишира с 11 точки.

Габриел Люндберг бе най-добър за ЦСКА Москва със 17 точки. Никола Милутинов остави срещу името си 12 и 6 борби. Мариус Григонис остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините си осигуриха аванс от 21 точки след едно полувреме игра, водени от Скоти Уилбекин, Анте Зизич и Кийнън Еванс, за 49:28. Макаби държеше нещата под контрол и през третия период, но ЦСКА Москва се вдигна на щурм в края и намали до 56:67. Анте Зизич и Скоти Уилбекин обаче не дадоха повече шансове на съперника да се доближи. 

И ОЩЕ: Преди двубоя в израелската столица отдадоха почит на две от легендите на клуба – Пини Гершон и Цвика Шерф. Двамата специалисти станаха част от Залата на славата на Макаби Тел Авив. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 февруари Макаби Тел Авив ще гостува на Анадолу Ефес, докато ЦСКА Москва ще се изправи срещу Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ЦСКА МОСКВА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани