13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Ситуацията с моята дисквалификация не е решила мача

Людмил Хаджисотиров: Ситуацията с моята дисквалификация не е решила мача

Основната вина е в нас и нашата игра, допълни наставникът на Рилски спортист

Искам да кажа, че ситуацията с моята дисквалификация не е решила мача. Основната вина е в нас и нашата игра. Във въпросната ситуация пресилен фаул на Трей Портър във важен момент. Ние бяхме с четири отборни фаула, това са две точки подарък за съперника. Играчът на Балкан в случая повече симулира контакта. Да, аз реагирах, смятам, че пресилено ми дадоха техническо и ме дисквалифицираха. Ще говоря със съдиите, но изобщо това не е причината да загубим двубоя. Когато загубиш такъв мач с една точка, естествено е трудно„, коментира треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров, който не дочака края на двубоя с Балкан, след като напусна „Арена Ботевград“ 3 минути преди края му.

Балкан прекъсна полета на Рилецо в НБЛ

Истината е, че ние сме направили 19 грешки в нападение, докато те имат 6. Подарили сме им топката 13 пъти в среща, която губим с една точка, въпреки че имаме преимущество в борбата. Въпреки че те имат по-малко борби в нападение от нас, реално са вкарали 13 точки от тези борби, докато ние имаме 9. Направихме слаб мач, смятам, че той ни дава доста информация и за мен хубавото е, че по-слабо и по-лошо не можеше да играем, а загубихме с една точка. Имаме по-голям потенциал и позволихме на Дерик Маркс да влезе в ритъм и да вкара доста трудни стрелби. Той е класен нападател, знаехме го това нещо, но не успяхме да се противопоставим достатъчно добре. Има доста неща, върху които ще работим. Това е сигнал и за играчите, и за треньорския щаб. Гарантирам, че ще поправим тези неща“, добави Удо.

Не мисля, че имаше подценяване срещу играта на Денислав Вутев. На защитата на пик енд рол не си спазихме нещата, като се събраха няколко ситуации поред и той успя да ги реализира. Той е техничен играч около коша и естествено, че когато топката е около него, ще реализира. В третата четвърт сменихме енергията и започнахме да играем успешно в защита и с повече движение на топката. Това е нашият баскетбол. В голяма част от срещата играхме доста статично, срещу зоната, не движехме топката, не използвахме нейните слаби страни и това доведе до логични проблеми. Това, което на мен ми хареса в този мач, е, че успяхме да се завърнем от 12 точки в третата четвърт. Успяхме да се върнем и даже да поведем, но не намерихме начин да задържим тази разлика„, смята наставникът на вицешампионите, чиято серия от 16 поредни победи в шампионата бе спряна.

Това е част от един сезон, загубите са част от един сезон. Смятам, че от пораженията човек научава доста повече. Фокусираме се върху всеки двубой, ще работим доста и ще видите по-добър Рилски спортист в следващите мачове. Не е приятно, че ще бъдем без четирима играчи в тренировъчния процес в следващите дни, но същевременно се радвам, че те са избрани в националния отбор. Пожелавам успех на тях и на тима. Надявам се да имаме добри резултати срещу Чехия“, завърши Людмил Хаджисотиров.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани