Людмил Хаджисотиров: Проявихме характер в нужните моменти

Не може всичко да е перфектно, Балкан е силен отбор, заяви треньорът на Рилски спортист

549

„През второто полувреме играхме по-добра в защита, особено в последната четвърт, вкараха ни само 12 точки. Имаше ръжда в нашите играчи, защото не бяхме играли от две седмици, независимо от това какво тренирахме. Имахме и дребни контузии. Това ни изкара от ритъм, но успяхме да компенсираме с много желание. В по-голямата част от времето имаше концентрация, играхме отборно, проявихме характер в нужните моменти. Естествено, не може всичко да е перфектно, но Балкан е силен отбор. Играе корава защита и има добри нападатели, тактически се представя много добре. За нас това е много важна победа„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Балкан със 78:69 в първия мач от финалите в НБЛ.

Щастлив съм, че атмосферата в залата беше много хубава. Видя се колко хора дойдоха от Ботевград, същото важи и за тези от Самоков. Така трябва да е един празник за баскетбола и един финал, който е супер и за лигата. Това за нас е първата стъпка и оттук нататък ще става все по-трудно, но се подготвяме за следващия мач“, допълни наставникът на самоковци, чийто тим грабна 39 срещу 34 борби за ботевградчани.

Барет Бенсън се включи много добре и игра доста солидно. Това е една от нашите силни черти като отбор – има взаимозаменяемост и всички момчета се подкрепят. Веднъж един ще играе 30 минути, докато другият 11, а след това ще е обратното. В тази част от сезона не е важно кой как играе индивидуално и каква статистика има, а отборната игра. Всеки трябва да жертва малко от своята игра в името на отбора, но и да дава най-доброто от себе си. Днес до голяма степен се получи. Смятам, че имаме резерв в нашата игра и можем да играем по-добре„, каза още Людмил Хаджисотиров.

Гостите имаха отворени стрелби, но и вкараха някои, които не бяха чак толкова свободни. Крисчън Джоунс се надскочи с няколко стрелби от далечна дистанция, което не е типично за него. Направихме грешки в защита, които трябва да поправим, въпреки че допуснахме 69 точки. Ще гледаме внимателно видеото и ще си направим своите анализи. Смятам, че във втория мач ще бъдем по-добри“, завърши той.

Рилски спортист ограничи Балкан под 70 точки и поведе с 1-0 във финала в НБЛ

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияПавлин Иванов: Знаех си, че моята игра ще дойде
Следваща статияНебойша Видич: Не можахме да вземем предимство в нашите ситуации
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."