11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Отговорихме на това предизвикателство по най-добрия начин

Людмил Хаджисотиров: Отговорихме на това предизвикателство по най-добрия начин

Когато играем с такава енергия и старание, ни се отваря и нападението, заяви треньорът на Рилски спортист

„Определено съм доволен и поздравявам отбора си, защото спечелихме няколко важни мача, но не играхме добре. Изгубихме закономерно от Ямбол, който в този мач беше по-добрият отбор, но смятам, че този път отговорихме на това предизвикателство по най-добрия начин. На първо място в защита, без последните няколко коша, до 60 точки държахме Спартак Плевен, който видимо има преобразяване. В последните срещи играят доста по-добре, особено срещу Академик Пловдив. Този път обаче ми хареса отборният дух в нашия тим. Имаме 40 точки от пейката. Това до момента не се е случвало. Не сме имали кой знае какъв ден в стрелбата – 8 от 24 сме, но мисля че контролирахме темпото. Играхме отборен баскетбол, стараехме се в защита. Наложихме по-физическа игра, с по-бързо, агресивно темпо и играчите отговориха добре на това, което се случи предната седмица. Доволен съм, поздравявам ги, но това по никакъв начин не трябва да ни отпуска и задоволява, защото си имаме обица на ухото. Трябва да продължим да работим още повече, още по-сериозно и да играем по-добре във всеки следващ мач„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Спартак с 87:68 в мач от НБЛ. 

Рилски спортист не изпусна нито веднъж лидерството срещу Спартак

Честно да ви кажа, ние бяхме в един спад последния месец, защото не водехме добър тренировъчен процес и това се отразяваше. Постоянно имахме някакви контузии, болежки, което е част от един сезон. Винаги има едни амплитуди и ние бяхме в долната част. Сега се надявам да се изкачим нагоре. Свършихме добра работа и срещу Седариан Рейнс, който е един от най-добрите центрове в първенството, като има 5 точки и 3 борби само. Натрупа и 4 фаула, но това беше, защото целенасочено го атакувахме. Имахме и много добро включване на Денислав Вутев от пейката. Въобще, всички момчета играха с голямо старание в защита. Когато играем с такава енергия и старание, ни се отваря и нападението, каза още наставникът на самоковци, които са лидери в класирането с баланс от 18-1.

Дали ще вкарваме с висок процент е и въпрос на ден, имаме доста стрелци все пак.  Въпреки, че победихме и играхме добре, смятам че имаме още резерви в играта. Надявам се времето да покаже дали ще успеем да надградим. Имаме трима състезатели в националния отбор и когато мине мача с Шумен, ще можем малко да си починем, защото играчите имат нужда. След това, презаредени, целенасочено ще започнем да работим, за да можем да се подобрим там, където виждаме, че имаме проблеми“, завърши Удо.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани