12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Момчетата подходиха професионално към мача

Людмил Хаджисотиров: Момчетата подходиха професионално към мача

Всеки трябва да си извоюва и да си спечели шансовете и игровото време, заяви треньорът на Рилски спортист

На първо място, това за нас е втори мач тази седмица и искахме генерално да подходим сериозно, както и да играем на по-високи обороти в защита и нападение. Мисля, че го направихме. Момчетата подходиха професионално към мача. Паралелно Академик имат някои здравословни проблеми. Когато се комбинират нещата, за днес това е реалният резултат. За нас е хубаво, че всички 12 играчи успяха да вземат участие в срещата. Играехме отборно в нападение, имаше старание в защита. Имаше неща, от които не съм доволен. Става дума за борбата в нападение например, но това е въпрос на концентрация и усилие. Това обаче трябва да се подобрява всеки мач и всяка седмица, докато стигне до нивото, което искам„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Академик с 95:60 в мач от 7 кръг в НБЛ. 

Рилски спортист оглави класирането в НБЛ

Относно защитата и точките, които ни вкараха във всяка част, успяхме да изпълним целта. От гледна точка на борбите не успяха да изпълнят това, което искам от тях“, добави наставникът на лидера в родния елит. 

„В отбор като нашия, както и в първите два или три тима във всяка лига, е трудно да се налагат млади играчи, защото се бият целите. Не можеш да искаш да побеждаваш и да печелиш титли, докато налагаш млади играчи, които правят грешките. Грешките обаче са част от растежа на младите играчи. Просто е много трудно. Когато основните състезатели подхождат сериозно в такива мачове и отварят разлика, е по-лесно и на младите да им се дава шанс. Те от своя страна трябва да работят изключително много и когато им се даде този шанс, да го сграбчат и да се възползват максимално от него. В този мач ние спечелихме с разлика, обаче последната част е 19:17 за Академик. Има неща, които те трябва да покажат по-добре на паркета и съответно ще получават повече игрово време“, каза още Людмил Хаджисотиров, чийто тим е с баланс от 7-0. 

„Всеки трябва да си извоюва и да си спечели шансовете и игровото време. Нашият щаб е изключително добронамерен, искаме младите момчета да играят и да се развиват. Местни момчета да преобладават, така че ние ще сме много щастливи. Виждате Мирослав Васов как се наложи в мъжкия отбор и стигна до националния отбор. Виждате Васил Попов, който постепенно започва да се налага. Много е хубаво, когато има млади и местни момчета. Хората се радват много повече, но в крайна сметка топката е в тях“, каза още той. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани