12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Имаме потенциал, но ни чака много работа

Людмил Хаджисотиров: Имаме потенциал, но ни чака много работа

Ще правим най-доброто, което се изисква от нас по време на сезона, заяви треньорът на носителя на Суперкупата - Рилски спортист

Хубаво е, че успяхме да измъкнем такъв мач, който беше по-труден. Имахме нужда от това. Поздравявам играчите за характера, който показаха, защото беше важно. Няма как такъв двубой да бъде лесен, независимо за какъв трофей се играе. Ние започнахме добре, но след това позволихме на Левски да се върне. Допуснахме 28 точки във втората част, а освен това домакините спечелиха борбата под коша, което за мен беше изненада. Левски играе много освободено и без никакво напрежение. Те имаха много висок процент от тройката, въпреки че задачата бе да ги спрем именно в този елемент. Имат 11 вкарани тройки от 23 опита, но ние имахме план, към който се придържахме през по-голямата част на срещата. Направихме и много грешки, които трябва да изчистим. Важното е, че победихме„, заяви пред Max Sport треньорът на новия носител на Суперкупата на България Рилски спортист – Людмил Хаджисотиров.

Джеймс Паджет се включи добре. За 11 минути има 8 точки и 3 борби. Павлин Иванов се нуждае от игрови ритъм и повече тренировки. Аз съм сигурен, че той ще влезе във форма. При него също имаме голям резерв, защото е много важен баскетболист. Ей Джей Хес е много добър стрелец, но получи удар в бедрото и заради това не успя да довърши срещата. Смятам, че другите момчета се включиха с много енергия. Визирам Деян Карамфилов и Мирослав Васов. Мисля, че имаме потенциал, но ни чака много работа. Време е да се изчистят грешките и да се подобряваме всеки ден“, каза още Удо след успеха над Левски с 91:85 в дуела за Суперкупата.

Трей Портър и Николас Карвачо имат различни стилове на игра. Портър е много по-атлетичен. Смятам, че се напасва в ролята на основен център. Джеймс Паджет също постепенно навлиза във форма. Той имаше здравословни проблеми, тъй като прекара COVID-19. До този момент Трей се справя много добре и неговата роля ще бъде от основно значение за нас„, допълва наставникът на Рилецо, който добави трети трофей във визитката си след Купите на страната през 2018 г. и 2021 г. 

Накрая имаше една ситуация, която можеше да опорочи този хубав мач. Ще гледам повторение, но имаше едно отсъждане, която тотално можеше да обърне нещата. Тъй като все още се намираме в началото на сезона, мисля, че е по-добре отсега да има мерки и контрол, за да се получи добро първенство и всичко да се решава на паркета. Няма да споменавам имена„, изрази мнението си той. 

Чака ни много тежка серия от двубои. Скоро ще започне ФИБА Къп, където сме в една група с два отбора, които могат да се състезават и в Шампионската лига. Ще се подготвяме мач за мач. Този петък стартираме в българския шампионат с гостуване на Шумен. След това ще играем с Левски, така че ще трябва да изчистваме грешките в хода на сезона. Ще правим най-доброто, което се изисква от нас“, завърши Людмил Хаджисотиров. 

За историята: Рилски спортист с първа Суперкупа на България

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани