9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: В края играхме солидно и твърдо в защита

Людмил Хаджисотиров: В края играхме солидно и твърдо в защита

Успяхме да спечелим този мач от труден момент за нас, заяви треньорът на Рилски спортист

Първото полувреме беше с доста висока резултатност, двата отбора не се представихме добре в защита. Спечелихме го с 47:46, но за сметка на това бяхме ефективни от гледна точка на вкарване. Бяхме отбелязали 9 тройки при 60%, докато Левски имаше 7 с близо 50% успеваемост. На полувремето говорихме, че който заиграе по-твърдо и успешно в защита, той ще спечели мача. Спечелихме четвъртата част с 21:11, ограничихме ги само до 11 точки. Левски е много силен в нападение, има качествени играчи„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Левски с 82:78.

Рилски спортист излъга Левски в дербито на кръга в НБЛ

Трудно противодействахме на Ивица Радич, който е играл във ВТБ Лигата. Джош Паркър също е много добър играч. Имат силен състав, но аз се радвам, че успяхме да спечелим този мач от труден момент за нас, защото беше важно. Успяхме да преодолеем всичко това и да играем умно в нападение по време на последната четвърт. Играхме солидно и твърдо в защита, включително и Трей Портър, който се задържа в игра с 4 лични нарушения. Деян Карамфилов вкара адски много енергия в нападение и в защита. Това много се отрази на отбора в нападение“, добави наставникът на вицешампионите, които спечелиха за 18-ти път в НБЛ.

Смятам, че имаме големи резерви. Мисля, че можем да играем много повече, някои играчи трябва да вдигнат своето ниво по-нагоре. Коди Карълсън тепърва трябва да се адаптира, това отнема време. Имаме къде да се подобряваме, това не беше най-добрият ни мач, но бе много интересен за зрителите, ако не си треньор. Важното е, че спечелихме и зарадвахме феновете в Самоков„, завърши Людмил Хаджисотиров.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани