10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Върнахме се стъпка по стъпка

Людмил Хаджисотиров: Върнахме се стъпка по стъпка

Спечелихме основно с характер, заяви треньорът на Рилски спортист

Спечелихме основно с характер, вече няколко мача се изваждаме от много трудни ситуации. Влязохме в трудна ситуация, защото през втората част позволихме на гостите да ни вкарат 27 точки. Второто полувреме ги ограничихме до 3 тройки и 7 точки в четвъртата част. Защитата ни в последната четвърт бе много силна. Брендън Браун вкара много важен кош, всички се мобилизираха. Този спад, който го имахме през първото полувреме, изчезна през второто. Върнахме се стъпка по стъпка. Много труден мач, не съм очаквал нищо по-различно. Балкан е доста силен отбор с много класни играчи„, заяви треньорът на Рилски спорсти Людмил Хаджисотиров след победата над Балкан със 78:74.

Рилски си осигури първото място в редовния сезон в НБЛ

„Последният чадър на Трей Портър бе много важен, добре, че поисках да го гледат на повторение. Той спринтира от единия до другия край, за да блокира тази топка, което бе наистина ключово. Ако беше зачетен този кош, щеше да се получи съвсем различно нещо. Ограничиха го, играха с пълни смени срещу него. Играха различни неща, които дадоха резултат в даден момент, особено през първото полувреме. След това започнахме да се нагласяме срещу това и даде резултат. Важна победа във важен мач за нашия отбор. Балкан игра бърз баскетбол и нашата защита не бе добра преди голямата почивка. Досега през сезона никой не е играл 40 минути срещу нас така. Радвам се, че измъкнахме този двубой с характер. Поздравявам момчетата“, добави наставникът на самоковци, които си гарантираха първото място в редовния сезон на НБЛ.

Сега можем да се фокусираме за останалата част от сезона. За нас няма протоколни мачове. Имаме слабости в нашата игра и това се вижда. Трябва да използваме тези срещи, за да подобрим слабостите си и да влезем силно в плейофите. Това е най-важната част от сезона и все едно е нов сезон„, допълни Удо.

Мисля, че и двата отбора играхме доста добра защита. Аз се радвам, че този сезон водим лигата по точки, както всеки път, но освен това имаме и подобрение в защита. Аз съм максималист в този аспект и искам още повече“, завърши Людмил Хаджисотиров.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани