11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Хубаво е, че спечелихме в мач, в който нямахме добър...

Любо Минчев: Хубаво е, че спечелихме в мач, в който нямахме добър процент стрелба зад дъгата

Нашите играчи трябва да се възстановят и да имаме добър тренировъчен процес, заяви треньорът на Спартак

Причината да загубим аванса, който имахме на голямата почивка, е слабата игра в нападение. Имахме лоша организация, лоши изпълнения, лошо подбиране на атаките. Имахме и по-слаби защити. Нашето лошо нападение даде възможност на съперника да прави контраатаки и да бележи лесни точки, с което гостите свалиха разликата. Не ме изненада това, че играха с толкова къса ротация. Гледах им мача срещу Шумен, очаквахме какво ще играят, просто нямахме добра организация да правим това, което трябва да се направи, когато започнаха да играят със смени„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след победата над ЦСКА с 80:76 в отложен мач от 18 кръг в НБЛ.

„Хубавото е, че имаме късмет и побеждаваме. Не мога да кажа, че отдавам последните драматични победи само на късмета, все пак полагаме и доста усилия. Хубаво е, че спечелихме в мач, в който нямахме добър процент стрелба зад дъгата. Ако не се лъжа, водим по този показател в първенството. Все пак успяхме да спечелим. Липсваха ни както формата на Алекс Ломакс, който беше болен и не бе тренирал близо седмица, така и играч като Талиб Зана, който във всяка среща ни носи дабъл-дабъл“, добави наставникът на плевенчани, които са с баланс от 15-5 в елита на България.

Първоначално нашите играчи трябва да се възстановят и да имаме добър тренировъчен процес. Това са нещата, които ни трябват в този момент, защото има играчи, които нямат много тренировки и бяха със здравословни проблеми. По този начин излизат от форма, така че имаме нужда от тренировки. Има време и до турнира за Купата на България да влезем във форма, стига да използваме игровия прозорец за националните отбори“, каза още Любо Минчев.

„Не знам дали е по наредба така или е колегиално относно ситуацията с Талиб Зана да не играе в днешния мач. След като той не бе беше картотекиран за мача с ЦСКА преди да бъде отложен, от наша страна не беше колегиално да го включваме в състава, смята той.

Джулиън Люис участва в сутрешната тренировка. Скоростта, с която тичаше в заниманията с кондиционния треньор, означава, че до края на седмицата или в началото на следващата може да се включи баскетболно. Ако не успее, тогава след мача с Рилски спортист. Предполагам, че Ивко Ивков би трябвало да се включи в тренировките от понеделник, на този етап също тренира индивидуално с Марин Яцински. Внимаваме да не го повтори контузията, която има и да имаме проблеми. Не съм гледал как играе Берое. Те имат здравословни проблеми, както и ние, но те имат по-къс състав. Нормално е това да се отразява повече, от утре започваме да се подготвяме, защото мачът ни срещу тях е в събота“, завърши Любо Минчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани