21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЛюбо Киров: Не подходихме по начина, по който трябваше в началото

Любо Киров: Не подходихме по начина, по който трябваше в началото

В тази среща загубихме борбата, но се извадихме от ситуацията, заяви помощник-треньорът на Рилски спортист

Мачът беше интересен за зрителите и публиката, но за нас не беше така, защото не подходихме по начина, по който трябваше да подходим в началото и позволихме на Академик да се разиграе. След това беше много трудно, защото домакините са добър отбор, имат добра ротация и играчи. През второто полувреме променихме агресията и нещата се получиха. Смятам, че през второто полувреме показахме по-добра игра„, заяви един от помощник-треньорите на Рилски спортист Любо Киров след успеха над Академик със 79:78 в мач от НБЛ.

Аз не смятам, че трудностите се дължат на мотивацията, просто като всеки един отбор и ние имаме спад в играта, който видим в последните мачове. Имаме си нашите причини, но е трудно да започваш по този начин и след това да се връщаш в даден мач. Имаме много опитни баскетболисти и характер, който се проявява, но занапред не можем да разчитаме на това нещо“, каза още бившият баскетболист.

Губенето на борбата и многото пропуски от наказателната линия се дължат на липсата на известно усилие и на концентрация. Говорихме, че Академик е един от най-добрите тимове при борбата в нападение, особено с този ръстов състав. В тази среща загубихме борбата, но се извадихме от ситуацията. Борбата под коша беше много голям проблем и не можахме да се оправим, но продължаваме да работим„, добави Любо Киров.

„Чакаме паузата за националните отбори, но ни предстоят три мача за една седмица преди това. Ще направим каквото трябва като треньорски щаб, сигурен съм, че това важи и за играчите, за да се подобряваме. Знам, че очакванията към Рилски да постига убедителни победи, но през този сезон имаме за цел да бъдем най-добри през май, така че е важно тогава да сме в най-добро състояние“, завърши той.

Рилски се измъчи, но се измъкна от примката на Академик в Пловдив

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани