9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаЛюбомир Минчев с ново предизвикателство в Косово

Любомир Минчев с ново предизвикателство в Косово

Бившият наставник на Берое поема Трепча

Бившият селекционер на България Любомир Минчев ще продължи кариерата си в Косово. Специалистът е постигнал договорка с местния Трепча, след като в края на миналия сезон обяви, че напуска Берое.

Любомир Минчев бе начело на старозагорци през последните седем години. С тима от Стара Загора има Купата на България от 2017 г., трофея от Балканската лига от същата година и Суперкупата на страната отпреди четири години. Има и бронз от турнира за Купата през 2016 г. и сребро през 2019 г., както и финал в шампионата през 2017 г.

Роден е на 16 септември 1971 г. Дългогодишен национал и състезател на Левски, Славия, Плама Плевен и др. Като треньор сяда на пейките още на Левски, Лукойл Академик и Черно море. Бивш селекционер на националните отбори за 18- и 20-годишни в мъжкото направление. Помощник-треньор на мъжкия национален отбор в щаба на Пини Гершон, както и на тима от 20-годишни национали, който участва в елитното ни първенство. Завършва треньорската академия на ФИБА. Бивш наставник на България.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани