12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЛюбомир Киров: Успяхме да ограничим една от силните страни на Академик

Любомир Киров: Успяхме да ограничим една от силните страни на Академик

Ще дадем максимума, независимо срещу кого ще играем на финала, заяви помощник-треньорът на Рилски спортист

Смятам, че в този мач ключовото беше кой ще покаже повече енергия, защото двата отбора хвърлиха много усилия и хъс в първите две срещи, но третата се оказа решаваща от гледна точка на енергията, както и от това кой искаше повече да я спечели. Идеята на Йордан Янков бе да бъде опазен Павлин Иванов, да го превърнат в подавач и да го нападнат в нападение. Смятам, че това се получи донякъде, но Павлин е много добър играч. Когато не му върви стрелбата, той започва да подава. Неговата игра е ключова“, заяви пред Маx Sport помощник-треньорът на Рилски спортист Любомир Киров след класирането на отбора на финал в НБЛ за първи път в историята му.

Ролята на Николас Карвачо и Трей Портър е изключително важна. Ако на единия не му върви играта, след това влиза другият, който дава изключителна енергия при борбите в нападение и със своята защита под коша. Много е трудно да завършват през Портър, след това влиза Карвачо и довършва съперника. Те имаха лош процент от тройката, не знам на какво се дължи. Няма някаква тайна, работим здраво и се подготвяме за всеки конкретно. Една от силните страни на Академик е стрелбата от далече, в този мач успяхме да я ограничим“, добави той.

Нямаме предпочитан съперник за финала. Ще дадем максимума, независимо срещу кого ще играем. Не мога да кажа, че домакинското предимство ще бъде много важно заради обстановката в страната. Ще има някакъв минимален превес, но това е финал, така че не вярвам това да изиграе огромна роля“, завърши Любомир Киров, който се справи със задачата да води Рилски спортист в отсъствието на Людмил Хаджисотиров.

Исторически първи финал за Рилски в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани