7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЛайфстайлЛюбовна мъка и провален трансфер в Барса по пътя на Йокич към...

Любовна мъка и провален трансфер в Барса по пътя на Йокич към НБА

Денвър дава нов шанс на центъра, който той няма как да изпусне

Името на Никола Йокич е сред най-споменаваните в световния баскетбол през последните два дни. Центърът на Денвър стана MVP на сезона в НБА за първи път в кариерата си, след като остави зад себе си играчи като Джоел Ембийд и Стеф Къри в спора за наградата.

Оказва се, че пътят на 26-годишния баскетболист до отличието не е бил никак лек. Още като юноша Никола играе за Мега Баскет и по онова време е желан дори от испанския гранд Барселона. Тогава от испанския клуб следят изявите му на живо в мач срещи Цедевита, но Йокич играе ужасно в онзи двубой.

Треньорът ми Деян Милоевич щеше да ме убие. Не знам такъв ден дали съм имал някога в кариерата си. Тогава бях пълна катастрофа„, спомня си Никола Йокич.

Причината е любовна мъка…

Предполагам, че тогава игра толкова зле, заради заминаването за САЩ на приятелката му Наталия. Той бе емоционално изхабен и това го срази. Това направо го съсипа„, казва настоящият наставник на Будучност Деян Милоевич.

Отначало Наталия не отвраща на чувствата на участника в 3 издания на Мача на звездите в НБА, но той не се отказва. 

Харесах я от първия момент, в който я видях, но криех чувствата си, след което около половин година просто бяхме приятели. Когато събрах смелост да й призная, тя така и не ми отговори нищо. Малко след като започнахме да излизаме, тя трябваше да замине за САЩ, където да учи в колеж„, разказва преди време в свое интервю Никола.

След предложението от Денвър, центърът вижда нов шанс да се развива и да бъде с любимата си, който няма как да изпусне. Днес Наталия е най-голямата подкрепа на сребърния медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. със Сърбия. Двамата са семейство от около година, след като през 2020 г. се венчаха на церемония в родния град на Йокич – Сомбор.

Сърбия стана първата страна с МVP-та в НБА и в Евролигата в една година

Никола Йокич: Не съм смятал, че мога да играя в НБА, целта ми беше Евролигата

Без конкуренция! Никола Йокич е MVP на сезона в НБА (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани